EDDY WILLEMS

‘De grote cyber-uitdagingen’

Covid-19 heeft de wereld volledig veranderd. Geen enkele gebeurtenis heeft tot nu toe het technische bedreigingslandschap meer veranderd dan de gevolgen die zich rond Covid-19 ontwikkelen. Hebben we daar echt bewijs voor? Eddy Willems geeft een overzicht van de nieuwste online dreigingen en laat zien hoe je jezelf kan verdedigen. Malware, hacking, ransomware of misschien zelfs cyberoorlogen tussen landen worden door de beveiligingsgoeroe met een heldere blik geanalyseerd. Hoe zit het met tablets of smartphones? Het bedrijfsleven is een favoriet doelwit voor cyberaanvallen. Hoe herken je de eerste tekenen van een gerichte aanval op jouw bedrijf? Wat is de favoriete modus operandi van cybercriminelen? Waar moet je als bedrijf of organisatie bang voor zijn? En hoe kan je jezelf beschermen? Eddy Willems is jouw ervaren gids.

Eddy Willems is cybersecuritygoeroe, inspirerend spreker, auteur, security onderzoeker en Security Evangelist bij G DATA CyberDefense.

Eddy is een bekende malware-expert. Hij is bestuurslid bij drie organisaties uit de beveiligingsindustrie, EICAR, AVAR en LSEC, en Security Evangelist en Global Security Officer bij G DATA CyberDefense.

Eddy Willems werd een stichtend lid van EICAR in 1991, een van ’s werelds eerste IT-security organisaties. In de loop der jaren vervulde hij verschillende rollen in meerdere organisaties in de beveiligingsindustrie. Heel wat CERTs, persbureaus en media, zoals CNN, maken regelmatig gebruik van zijn advies.

In oktober 2013 publiceerde Eddy zijn eerste boek in België en Nederland, getiteld ‘Cybergevaar’ (Lannoo). Daarna volgde een Duitse vertaling en in 2019 verscheen een Engelse vertaling en update: ‘Cyberdanger’ (Springer).

Eddy is een bekende, inspirerende spreker. Hij geeft wereldwijd lezingen en presentaties voor een zeer divers publiek van kinderen tot experts.