DE VERDERKIJKERS

SVEN MASTBOOMS
CEO/Owner Kindred Spirits

‘Je kan de toekomst bekijken als uitdaging of als opportuniteit. Als een beangstigend of hoopgevend verhaal. De toekomst is echter niet in steen gebeiteld. Ze kan gevormd worden, ook in deze gekke tijden.’

Weerbaarheid en veerkracht zijn essentieel voor welzijn en welvaart in onze maatschappij. Niet alleen van organisaties maar ook van gezinnen en individuen.

In een steeds sneller veranderende wereld is het belangrijk om goed geïnformeerd en met de nodige verbeelding naar de toekomst te kijken. Want hoe we kijken naar de toekomst bepaalt de scenario’s die tot succes kunnen leiden.

Sven Mastbooms is strategisch adviseur, keynote speaker, marketeer en ondernemer. Hij heeft een inspirerende blik op technologische en maatschappelijke ontwikkelingen in verschillende industrieën en hun potentieel voor bedrijven en decision makers.

In het interview met hem hebben we het over:

De student van nu, is de werk-/ondernemer van morgen. Welke impact heeft afstandsonderwijs op de kwaliteit van de afgestudeerden over enkele jaren? Zullen de opgedane kennis en skills beter aansluiten op wat de arbeidsmarkt (dan) vraagt? En in hoeverre stimuleert de omschakeling naar digitaal onderwijs de creativiteit en durf voor meer ondernemerschap?

JOHAN THIJS
KBC

“De digitalisering is een middel om het echte doel te bereiken: een agile bankverzekeraar worden in een wereld waar gedrag en verwachtingen van klanten én medewerkers de toekomst bepalen.”

KBC kondigde deze zomer de komst van een op AI gebaseerde assistente aan en deze maand is Kate dan eindelijk gelanceerd. Zij adviseert klanten bij een tiental bancaire diensten. Data is voor Thijs vandaag wat de komst van elektriciteit 100 jaar geleden was. Een bron van allerlei nieuwe mogelijkheden die bestaande jobs doet verdwijnen en nieuwe jobs creëert. Banken die zich vandaag beperken tot het digitaliseren van bestaande diensten, zijn een vogel voor de kat. 

Johan Thijs werkt sinds 1988 bij KBC en is sinds 2012 CEO van de KBC-groep. Hij staat achtste in de rangschikking van de beste CEO’s ter wereld.

In het interview met hem hebben we het over:

De digitale transformatie in de financiële sector en hoe KBC daarmee omgaat als bedrijf, t.a.v. medewerkers en klanten. Hoe zal de financiële sector evolueren? Welke uitdagingen liggen in het verschiet en hoe zal/kan de financiële sector daar best mee omgaan? 

DEWI VAN DE VYVER
Flow Pilots

“Altijd vertrekken vanuit de gebruiker, niet vanuit de technologie.”

Dewi is CEO en co-founder van de Scale-up Flow Pilots. Flow Pilots verzorgt digitale innovatieprojecten van A-Z. Dewi handelt altijd vanuit een people-first perspectief ipv Technology-first aanpak te hanteren.

Ze vulde haar master in communicatiewetenschappen aan met opleidingen economie, grafisch ontwerp, business- en IT management. De kruising hiervan inspireert haar als CEO. Dewi is podcast lid van Tech45 en mama van 2 zonen.

Dewi is ICT Woman Of The Year 2020 en pleit voor een meer diverse en gelijkwaardige IT-sector en werkwereld. Als een van de co-founders van het netwerkevent The Ada Talks, steunt Dewi actief vrouwen in tech.

In het interview met haar hebben we het over:

De veeleisende consument. Hoe ver moet/kan customer-centricity gaan? De grote spelers in e-commerce spelen alvast alle troeven uit: lage prijzen, een ruim en kwalitatief aanbod én een snelle levering. Valt daaraan nog te tornen, of richten we ons beter op niches? En hoe kan technologie helpen om kopers sneller te overtuigen?

PIET GODDAER
Singer / Songwriter

De door David Bowie geprezen Belgische artiest Piet Goddaer, alias Ozark Henry, produceerde met succes een breed spectrum aan muziek, gaande van avant-garde elektronica tot pop en klassieke muziek. Hij werkte samen met legendarische artiesten zoals Martin Glover en Toots Thielemans en gerenommeerde orkesten waaronder The Metropole Orchestra. Zijn werk wordt internationaal bejubeld en erkend en hij is meerdere malen met goud en platinum beloond.

Ozark Henry wordt gedefinieerd door een mix van ambacht en experiment, audio en visueel, ‘heritage’ en technologie. Hij praatte op TEDx (Liège and San Francisco) en Google New York over zijn vernieuwende werk in “3D immersive sound”. New York University AES presenteerde een concert van Ozark Henry met “immersive sound and  distributed performance”.

In het interview met hem hebben we het over:

Zijn veerkracht als mens, ondernemer en muzikant. Hoe kijkt Piet Goddaer naar de toekomst in deze uitdagende tijden en bereidt hij zich voor op wat komen zal of is het business as usual?